Waarom sales training tegenwoordig vaak onmisbaar is

Waarom sales training tegenwoordig vaak onmisbaar is

Veel bedrijven stellen zich de vraag of ze er nu voor moeten kiezen om hun medewerkers een sales training te laten volgen of niet. Dat deze vraag wordt gesteld is niet meer dan logisch, maar het geeft meteen ook weer dat ondernemingen vaak toch nog twijfelen over het nut van een dergelijke training. Dat is opvallend, want de mensen die voor uw onderneming aan de slag zijn, zijn net als de vaardigheden waarover ze beschikken toch echt van cruciaal belang. Het volgen van een sales training kan er voor zorgen dat bepaalde vaardigheden op punt worden gesteld waardoor er een commerciële meerwaarde voor uw bedrijf kan worden gerealiseerd. Op welke manier dat kan gebeuren leest u uiteraard hier op deze pagina.

Wat maakt een sales training volgen de moeite waard?

Het is in eerste instantie belangrijk om er rekening mee te houden dat de commerciële wereld er één is die continue in verandering is. Dit betekent concreet dat de tijd dat verkopers het vooral allemaal goed moeten kunnen uitleggen definitief tot het verleden behoort. Klanten kopen tegenwoordig dan ook niet langer producten, maar wel oplossingen voor het probleem waarmee ze worden geconfronteerd. Sales training zorgt er voor dat de actuele denkwijze van de klant kan worden geëvalueerd en er op kan worden geanticipeerd. Concreet richt een dergelijke training zich eigenlijk op drie verschillende vlakken. Het gaat hierbij om:

  • Communicatie;
  • Vertrouwen;
  • Persoonlijke relatie;

Met bovenstaande drie punten is de basis gelegd voor elke sales training die er wordt aangeboden op de markt. Dit betekent meteen ook dat er een groot misverstand de wereld uit moet worden geholpen. Heel wat mensen denken namelijk dat een sales training volgen gelijk staat aan het aangeleerd krijgen van verkooppraatjes. Dat is absoluut niet juist, in tegendeel. In de praktijk draait het dan ook vooral om leren communiceren en vertrouwen uitstralen.

Wat is het resultaat van een sales training volgen?

Uiteindelijk spreekt het voor zich dat elke sales persoon die er voor kiest om een sales training te volgen dit doet omdat hij of zij diens vaardigheden (verder) wil verbeteren. Omdat een dergelijke training in de praktijk vaak behoorlijk uitgebreid te werk gaat kan het interessant zijn om een overzicht te krijgen van de verschillende verbeteringen die u kunt ervaren. Wij hebben de belangrijkste dan ook alvast even voor u op een rijtje gezet:

  1. U leert om op een efficiënte wijze de behoeften van de klant in kaart te brengen;
  2. U leert hoe u potentiële koopsignalen kunt opvangen;
  3. U leert om de koopmotieven van een klant te achterhalen;
  4. U krijgt de mogelijkheid om een betere relatie met de klant op te bouwen;
  5. U kunt een grotere marge genereren op de producten of diensten die u verkoopt;
  6. U leert hoe klanten op een proactieve manier te benaderen;

Vooral in een tijd waarin de concurrentie sterk toeneemt en in de praktijk ronduit moordend kan zijn spreekt het voor zich dat bovenstaande vaardigheden alles behalve een overbodige luxe zijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, het volgen van sales training is vandaag de dag misschien wel meer dan ooit een aanrader voor alle commerciële medewerkers. Vraag daarom direct een sales training aan bij Steyn&Allberg om uit ieder talent het maximale te halen.

Reageren is niet mogelijk.