Een sollicitatie brief schrijven, in een andere taal.

Een sollicitatie brief schrijven, in een andere taal.

We leven in een hectische, moderne wereld waarbij de aandacht van iemand krijgen soms erg lastig is. Vooral als het zonder social media gaat en toeters en bellen. Dus hoe pak jij de aandacht van iemand door middel van een brief. En dan vooral als je hem in een andere taal moet schrijven. 

Schrijven in het Engels.

In sommige gevallen moet je een sollicitatiebrief engels hebben geschreven. Dit kan komen voor een stage in het buitenland of wanneer je gaat werken in het buitenland. Of het nu voor langere tijd is of voor een tijdelijke periode, het is belangrijk dat jouw brief wel klopt en grammaticaal juist is. Er is niets slordiger dan een brief die niet goed geschreven is. Je wilt namelijk indruk maken toch? 

Een beetje hulp mag altijd.

Wanneer je niet helemaal zeker bent of jouw brief juist is geschreven is het totaal niet erg om hulp in te schakelen. Het is goed om jouw brief eerst in het Nederlands te schrijven voordat je gelijk in het Engels begint. Zo kan je beter bedenken wat je gaat schrijven en forceer je jezelf niet zo snel. Zo kan jij goed de juiste woorden op papier schrijven zodat je geen belangrijke woorden vergeten en heb je altijd de juiste informatie op papier staan.

Wanneer je tevreden bent over je brief dan kan je hem gaan vertalen in het Engels. Zo kan je gericht gaan vertalen en weet je precies of het wel of niet goed is wat je op papier hebt staan. En ben je niet helemaal zeker van wat er op papier staat schakel dan de hulp in om het te laten controleren. Een beetje hulp is nooit erg en neem het aan. Je kan beter zeker zijn van jouw brief die je hebt geschreven dan achteraf balen van de slordigheid foutjes en kleine grammaticale fouten die je hebt gemaakt. Dat zou namelijk zonde zijn. 

Dus wil jij zeker zijn van jouw Engelse sollicitatiebrief, laat hem dan altijd controleren. Zo kan je de feedback gebruiken om de laatste puntjes op de i te zetten en zorgen dat jij de aandacht pakt van de persoon die jouw brief moet lezen. En wie weet heeft het het juiste effect en kan jij die baan, of stage, pakken en laten zien wat je waard bent. Dus jaag jouw dromen na.

Reageren is niet mogelijk.