Een goede indruk maken bij je sollicitatie

Een goede indruk maken bij je sollicitatie

Een nieuwe baan betekent vaak een nieuw hoofdstuk in je leven. Als je er echt voor wilt gaan is het dus belangrijk dat je alles tiptop in orde hebt. Wanneer je op sollicitatie gaat wil je er bijvoorbeeld wel presentabel uitzien, het is immers een eerste indruk die ze dan van je krijgen, en je hoopt dat die positief is. Je hebt je dus op je netst gekleed, trekt je Napapijri jas aan, en gaat dan toch maar de deur uit. Een beetje zenuwen zijn helemaal niet raar, dat is iedereen tijdens een sollicitatie. Maar weet in ieder geval wel zeker dat je er klaar voor bent.

Gewoon een overhemd (van Napapijri), toch?

Je zou denken dat als je naar een sollicitatie gaat, dat je dan gewoon een overhemd aan moet trekken met een nette broek of rok. Het is netjes, het is simpel, en klaar. Of in ieder geval iets in die richting. Het is misschien simpel maar het komt wel professioneel over, dat is inderdaad waar. Je weet zeker dat je geen grote fout begaat met deze kleding. Maar weet je wel echt zeker dit het is, en dat er niets anders is om uit te kiezen?
Napapijri

Verschillen in het soort baan

Nee, je maakt echt geen fout als je wel iets simpels aan hebt, of misschien als je dit later pas leest hoef je echt niet in de stress te schieten dat je iets verkeerds hebt gedaan. Het is professioneel, en dat is sowieso goed. Maar misschien kun je kijken naar het soort baan wat je doet, en daar dan een beetje je kleding op afstellen. Je hoeft niet iets heel spectaculairs te doen, maar de kleine details kunnen al een verschil maken in de manier waarop het overkomt. Je hoeft niet in een glimmende outfit met overal diamanten aan te komen, dat zou ook een beetje overkill zijn. Maar je kan altijd hier en daar wat kleine aanpassingen maken voor het effect.

Wees gemakkelijk

Nee, dat wil niet zeggen dat je in een trainingsbroek naar het sollicitatiegesprek moet gaan. Maar zorg er wel voor dat je je gemakkelijk voelt. Als je shirt net iets te kort is, of je broek net wat te strak, dan gaat dat je afleiden. Vooral als je al een beetje zenuwachtig bent. Ga dus niet in een hele gecompliceerde en ongemakkelijke outfit de deur uit, want dan ga je gegarandeerd de mist in. Je wilt een goede indruk maken, en dat hoeft echt niet veel moeite te kosten.

Reageren is niet mogelijk.