Een eerste indruk maak je maar een keer

Een eerste indruk maak je maar een keer

Vooral als het gaat om je werk en zakelijke contacten is het gewenst om een goede eerste indruk te maken. Je kunt de eerste indruk die je geeft niet veranderen, want mensen hebben binnen de eerste paar seconden al een mening over je. Door je van tevoren goed voor te bereiden op een gesprek of andere ontmoeting met iemand kun je een hoop dingen met betrekking tot de indruk die je maakt beïnvloeden. Wat je kunt doen om meer succes te hebben bij het ontmoeten van zakelijke contacten lees je hier.Voortaan zal het je allemaal een stuk makkelijker af gaan.

Goede voorbereiding is het halve werk

Als het goed is weet je van tevoren al met wie je straks kennis zal maken. Door een klein beetje research te doen (nee geen toestemming om te stalken) kun je de juiste onderwerpen aansnijden. Het scheppen van een soort band is altijd gewenst. Zelfs als het om een zakelijke relatie gaat is het goed om tijdens het gesprek ook kort over interesses te hebben. Je hebt een kleine voorstelling als je al wat weet van de persoon in kwestie. Gaat het om een sollicitatie verdiep je dan ook goed in het bedrijf en alles wat actueel speelt  binnen het bedrijf of de branche. Zo maak je jouw interesse goed duidelijk.

Kleding is veel bepalend

Dat je niet met een joggingsbroek en een paar slippers naar een sollicitatie moet gaan is hopelijk geen nieuwe informatie. Toch gaan er vaak nog genoeg dingen fout op het gebied van kleding keuze bij dit soort gelegenheden. Wees je er van bewust dat de eerste indruk al gemaakt wordt door de manier waarop je jezelf presenteert. Zonder ook maar een woord gezegd te hebben kunnen mensen al een oordeel klaar hebben. Met blazers, een hemd en goede broek zit je vaak wel goed. Een blazer is altijd een veilige keuze, maar probeer met je broek keuze rekening te houden met de dresscode op de werkplek.

Wees jezelf

Probeer ten alle tijden jezelf te laten zien. Wees wel de beste versie van jezelf, maar neem geen andere persoonlijkheid aan om er voor te zorgen dat men je ziet zitten. Op je werkplek moet je jezelf kunnen zijn en je kunt al beginnen door tijdens je sollicitatie gesprek te laten zien wie je bent. Als je dan wordt aangenomen is dat ook meteen goed voor je zelfvertrouwen. Een bedrijf dat je niet wilt hebben om hoe je bent is gewoonweg niets voor jou.

Reageren is niet mogelijk.