Utrecht en omgeving als hart van Nederland

Utrecht en omgeving als hart van Nederland

Wanneer we het hebben over de grote steden van Nederland zijn er eigenlijk niet zoveel. We hebben Amsterdam, Rotterdam en Utrecht als centrale steden in de randstad. En Utrecht als derde stad voelt eigenlijk al relatief klein aan, meer dorps dan stad. Zeker wanneer je het vergelijkt met wereldsteden zoals New York, Los Angeles en de grote steden in Azië waar de wolkenkrabbers hoog zijn en miljoenen mensen wonen. Desondanks betekent dit niet dat Utrecht geen fantastische kans is voor bedrijven en mensen om te wonen. Ik zou zeggen zelfs dat Utrecht nog meer dan Amsterdam of Rotterdam het hart van Nederland is. In dit artikel ga ik in op de redenen waarom Utrecht en omgeving zo’n fantastisch locatie in Nederland is.

Centraal gelegen

Utrecht ligt natuurlijk pakweg in het midden van Nederland. En aangezien Nederland geen gigantisch groot land is, is Utrecht de ideale stad om te wonen en een bedrijf op te zetten aangezien je gemakkelijk een groot deel van de rest van het land kunt bereiken. Wanneer je in Utrecht of een van de omliggende steden woont hoef je niet ver te reizen en kun je in de gehele randstad werken waar je wilt.

Dit is ook voor bedrijven een fantastische mogelijkheid. Veel bedrijven zullen zelfs in dit internet tijdperk namelijk regelmatig naar klanten moeten gaan en dit gaat vaak met de auto of het openbaar vervoer. Vanuit Utrecht maakt het niet zoveel uit waar je klant is, je zult er snel zijn. De gehele randstad van Utrecht is centraal gelegen.

Voordelen van de stad zonder de kosten

Al deze voordelen die ik hierboven heb besproken zijn natuurlijk in Utrecht fantastisch maar om deze redenen is Utrecht ook een dure stad om te wonen of je bedrijf te hebben. Maar gelukkig zijn er om Utrecht heen vele fantastische steden waar je een stuk goedkoper kunt wonen en werken maar tegelijkertijd nog steeds de voordelen van de centrale ligging hebt. Voorbeelden hiervan zijn Nieuwegein en Woerden. Beiden zijn hele mooie en authentieke steden die ideaal zijn.

Authentieke stad

Waar Rotterdam een zeer moderne stad is en ook Amsterdam steeds meer hoogbouw krijgt is Utrecht nog altijd een zeer authentieke en gezellige stad die kleiner aanvoelt dan hij in werkelijkheid is. Dit is bijvoorbeeld te danken aan de prachtige cafés en restaurants die onderaan de grachten liggen. Ook is het een hele duurzame stad. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld mijn bedrijf er gevestigd en het is ontzettend fijn om een duurzaam schoonmaakbedrijf Nieuwegein te gebruiken om mijn kantoorpand schoon te maken.

 

Reageren is niet mogelijk.