Schoonmaakbedrijf in de zorg

Schoonmaakbedrijf in de zorg

Bij het schoonmaken van omgevingen binnen de zorgsector zoals een klein dokterskantoor, of een ziekenhuis zijn er zaken die het bedrijf dat schoonmaakdiensten aanbiedt in het achterhoofd moet houden.

Omdat medische voorzieningen te maken hebben met de gezondheid en het welzijn van mensen, moet u het werk niet zien als een snelle klus. Belangrijk met betrekking tot dienstverlening zou moeten zijn om kruisbesmetting te voorkomen en te beperken. Ook de tijd die uw personeelsleden nodig hebben om dit te doen moet goed ingeschat worden, vooral omdat tijdsdruk niet bevorderlijk is voor goed schoonmaakwerk.

 

Maak een ruime tijdsplanning om het werk goed te doen

Als professionals willen we dat de dingen er schoon uitzien. “Schoon” betekent dat de klanten tevreden zijn. Schoonmaken voor het uiterlijk is niet de bedoeling, u moet schoonmaken voor de gezondheid.

Bacteriën zoals Clostridium difficile (C. diff) kunnen op veel plaatsen voorkomen, vooral in een medische instelling. Het is belangrijk om de schoonmakers niet onder druk te laten werken, zodat er voldoende tijd is om bacteriën te verwijderen.

Rekening houden met de kosten van de materialen die nodig zijn om het werk goed uit te voeren is ook belangrijk. Denk bij het interviewen van een nieuwe klant na over hoeveel tijd het zal duren om deze klus goed te doen. Eerlijke tijd budgettering zal genoeg marge geven om het werk goed en winstgevend uit te voeren.

 

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Het aanschaffen van de juiste gereedschappen en materialen kan iets meer kosten. Als het personeel eenmaal goed is opgeleid en begrijpt hoe het alle gereedschappen en apparatuur op de juiste manier moet gebruiken, wordt de waarde ervan duidelijk. Deze materialen en benodigdheden zullen ook het bedrijf helpen schoon te maken voor de gezondheid, een betere service te bieden en uiteindelijk ook om winstgevend of meer winstgevend te worden.

 

Wees u bewust van het type faciliteit

Wat voor soort faciliteit maakt u schoon? Houd deze factoren in gedachten voor de volgende typen medische voorzieningen:

 

Tandartsenpraktijk

Deze praktijken zijn over het algemeen schoner om mee te beginnen door de aard van het werk van de tandartsen.

 

Medische praktijk

Mensen gaan naar de dokter omdat ze niet in orde zijn. In deze faciliteiten moet u rekening houden met langere reinigingstijden om het werk goed te kunnen doen.

Bent u in het kader van uw dienst verantwoordelijk voor het verwijderen van de injectie materialen, scalpels en dergelijke, of materiaal dat in contact is gekomen met bloed of lichaamsvloeistoffen? De behandeling daarvan vereist een speciale opleiding en procedures. Dat vergt uiteraard ook meer tijd voor de reiniger en het brengt hogere kosten voor de klant met zich mee.

Kinderarts

Zieke, kleine kinderen met loopneuzen hebben de neiging om bijna alles aan te raken wat ze kunnen bereiken, inclusief hun neus. In deze omgeving ligt je focus waarschijnlijk op oppervlakken en aanraakpunten die op een meter twintig meter en lager liggen. Het is gebruikelijk voor peuters om te leunen en zelfs te bijten op salontafels.

 

Ziekenhuis

Meestal bezoeken volwassen patiënten of kinderen onder begeleiding een ziekenhuis. Hoewel deze patiënten over het algemeen minder rommel maken, door hun verhoogde gevoeligheid in deze omgevingen, is het nog belangrijker om de gebieden die u bedient goed te desinfecteren.

Om een van deze klussen goed te kunnen uitvoeren, moet u de reinigingsgereedschappen en apparatuur gebruiken met de juiste ontsmettingsmiddelen. Hier wilt u ziekenhuiskwaliteit oplossingen aanschaffen met een breed spectrum aan bacteriedodend vermogen.

 

U kunt ervoor kiezen om uw eigen personeelsleden in te zetten voor de schoonmaak, maar het is ook een optie om een schoonmaakbedrijf in Den Bosch in te huren. Dit scheelt een hoop tijd en je bent zeker van een professionele schoonmaak. Kijk voor meer informatie op www.actief-cleaningservices.nl.

Reageren is niet mogelijk.