Optimaal zichtbaar worden met een korte LinkedIn cursus

Optimaal zichtbaar worden met een korte LinkedIn cursus

We gaan een aantal tips voor LinkedIn met jullie delen, want toch zien we vaak dat het LinkedIn profiel niet goed gebruikt wordt.

Profielfoto

Om te beginnen starten we met je foto. De foto is heel belangrijk, dit geeft echt een eerste indruk. We zien nog te vaak voorbijkomen dat mensen geen foto hebben, of een vakantiefoto, of een foto met een partner. Dit is echt niet zakelijk. Zorg ervoor dat je een mooie, zakelijke profielfoto hebt. Daar begint het mee.

Basisinformatie

De basisinformatie is de informatie die naast je foto staat. Hier vul je jouw naam in. Onder je naam heb je nog een regel die je zelf kan aanpassen. Wil jij die bancaire topper worden? Zorg dat je dit soort dingen gaat vermelden, anders weten ze het niet. Ook kan je aangeven in welke plaats je graag werkzaam wilt zijn en wat je industrie is.

Hier zijn de meningen over verdeeld. De één die vertelt iets over zichzelf en de ander doet een hele opsomming over het bedrijf waar hij of zij heeft gewerkt. Wij vinden het interessant om te lezen wie jij bent, wat je specialiteit is, waar je goed in bent en waarom ik contact met jou zou moeten opnemen. Dat kan allemaal door dit LinkedIn profiel.

Werkervaring

Dan heb je ook nog de werkervaring. Het is belangrijk om goed te vertellen wat je werkervaring is. Wees selectief in wat je vertelt en welke namen je gebruikt voor de functies die je hebt gehad. Zorg dat er niet te veel overlap in zit, want mensen lezen vaak de tekst niet echt. Zorg dat je alles vertelt, maar wees kort en bondig.

Heb jij wat aan deze tips voor jouw LinkedIn profiel? Zet ze er dan gelijk in. Laten we hopen dat je nu beter gevonden wordt op LinkedIn.

Reageren is niet mogelijk.