Een e-fulfilment servicebedrijf inzetten

Een e-fulfilment servicebedrijf inzetten

Er zijn de laatste jaren steeds meer personen die als zzp’er aan het werk willen gaan. Vooral ook vrouwen willen graag meer vrijheid. Daar staat natuurlijk wel het een en ander tegenover, omdat je, zeker in het begin, alles zelf moet regelen. Er zijn veel vrouwen die een webshop willen beginnen om producten te verkopen. Voordat je zo ver bent, is er al heel wat werk aan voorafgegaan.

Voorbereidingen

Je moet nagaan of er naar de producten, die wilt verkopen, ook daadwerkelijk vraag is. Vraag jezelf ook af hoe je je kunt onderscheiden. Je moet een startkapitaal hebben om het een tijdje vol te kunnen houden als zzp’er zolang je nog niets verkoopt. Je moet je in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Bedenk een unieke handelsnaam. Ook moet de boekhouding goed bijhouden kunnen worden, omdat het belangrijk is voor de belastingen. Het is ook van belang dat je communicatiemiddelen in orde zijn. Je moet goed bereikbaar zijn op het internet. Daarom is een goede website van groot belang.

Website

De verkoop van producten is voor een groot deel afhankelijk van je website. Klanten die producten willen kopen die op je website staan, moeten snel op je website terecht komen als ze op google aan het zoeken zijn. Daarvoor moet je hoog in de google ranglijst staan. Hoe dat moet gebeuren is een apart vak. Daarom kun je beter zelf niet de website maken, maar dat overlaten aan de specialist. Daar zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, maar wanneer hij online staat, zal je daar alleen maar voordeel van hebben. Het moet ook een website waarop je gemakkelijk producten kunt toevoegen of verwijderen. Je zult ook zelf met een vaste regelmaat prijzen aan moeten kunnen passen. Wanneer klanten een product kopen, moeten ze ook meer mogelijkheden hebben om te betalen. Ook moeten ze een besteld product de andere dag in huis hebben. Producten die niet goed zijn, moeten eenvoudig kunnen worden teruggestuurd. De website moet er verzorgd en aantrekkelijk uitzien.

Online staan van je website
Zodra de website online staat, kunnen er producten verkocht worden. Wanneer er een product wordt verkocht, moet je dat inpakken, adresseren en versturen. Dat zal je in het begin allemaal gemakkelijk bij kunnen houden. Zodra je meer producten gaat verkopen, kom je op een punt dat je het allemaal zelf niet meer kunt bijhouden.

E-fulfilment inzetten

Zodra de verkochte producten te veel worden om het allemaal zelf bij te houden, zal je de hulp in moeten schakelen van een e-fulfilment servicebedrijf. Zij zijn in staat om alle logistieke handelingen van je over te nemen. Je moet daarvoor een goed e-fulfilment bedrijf uitzoeken en afspraken maken. Alle afspraken moeten in het contract komen te staan. Zodra het contract dat door beiden is, ondertekent kun je website gekoppeld worden aan hun computer. Wanneer er daarna een product wordt besteld via je webshop, zien ze dat ook. Het product wordt dan ingepakt, geadresseerd en tijdig verstuurd. Daardoor zal de klant het product altijd de andere dag in huis hebben. Op die manier worden de logistieke handelingen van je overgenomen. Je hebt dan de tijd om je website regelmatig bij te werken en te kijken naar je concurrenten die gelijksoortige producten verkopen. Omdat de verkoop 24/7 doorgaat, zal je ook meer producten gaan verkopen, zodat de omzet wordt vergroot. Door samen te werken, houd je ook vrije tijde over om leuke dingen te doen.

Bron: ecommercewebshops

Reageren is niet mogelijk.