Een auto huren maakt professioneler op je sollicitatie

Een auto huren maakt professioneler op je sollicitatie

Als sollicitatieguru heb ik al meerdere mensen verschillende tips gegeven over hoe ze het best hun sollicitatie in kunnen gaan. Een goede voorbereiding is (meer dan) het halve werk. Een van mijn tips is: een auto huren. Dat is een tip die je misschien niet verwacht. Maar het scheelt behoorlijk in het zicht van de recruiter over jouw professionaliteit. In deze blog leg ik uit waarom, wat alternatieven zijn, en bespreek ik andere sollicitatietips.

Professionaliteit: auto huren

Stel, je bent net afgestudeerd. Je bent op zoek naar je eerste echte eigen huis en je eerste echte goedbetaalde baan. Het huis heb je al op het oog en je staat op het moment je troep uit je studentenappartementje te verhuizen. (En een groot deel weg te gooien…) Om goed rond te kunnen komen in je nieuwe huis, wil je fulltime gaan werken bij een baan die aansluit bij je afgeronde studie.

Je hebt een leuke vacature gezien. Meteen online gesolliciteerd. Een aantal dagen later belde de HR-manager om je uit te nodigen voor een gesprek. Een auto huren is niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan een sollicitatiegesprek, maar het maakt een stuk professioneler. Waarschijnlijk was je altijd gewend om vanuit je studentenflatje vijf minuten te fietsen naar de collegezaal. Of juist een uur te reizen met de bus, maar beide opties komen minder professioneel over. Een auto heb je (nog) niet, dus een auto huren is hiervoor een goed alternatief!

Auto huren in plaats van fiets of OV

Een auto huren komt professioneler over dan een fiets of openbaar vervoer. Een auto huren staat voor volwassenheid, punctualiteit en precisie. Omdat je prioriteit nog niet ligt bij het kopen van een auto, is een auto huren perfect voor jouw sollicitatie-initiatief. De HR-manager ziet je op het terrein rijden met een auto die op orde is, en zal meteen een goede indruk van je hebben.

Andere sollicitatietips

Dat een auto huren een goed idee is omdat het professioneel overkomt, en de recruiter meteen al een goed en volwassen gevoel bij je krijgt, moge nu wel duidelijk zijn. Andere tips die misschien wat meer voor de hand liggen zijn natuurlijk: zie er netjes en verzorgd uit, doe een (niet al te sterk, maar wel lekker ruikend) geurtje op, doe een beetje make-up op en… BEREID VOOR! Sollicitanten die van tevoren niet nadenken over wat ze willen zeggen, waarom ze geschikt zijn voor de functie, vallen gigantisch door de mand. Auto huren, make-up, geur, voorbereiden. Succes.

Reageren is niet mogelijk.