3 tips om op een goede manier ontslag te nemen

3 tips om op een goede manier ontslag te nemen

Ontslag nemen, niet leuk om te doen maar soms moet het toch. Bijvoorbeeld als je je werk niet leuk vindt of je je niet meer op je gemak voelt binnen het bedrijf. Op een goede manier ontslag nemen kost wat voorbereiding. Je kunt namelijk niet zomaar zeggen; ik ben weg hier. Dit is niet professioneel en dit zal niet alleen veel vragen bij je manager opleveren, maar ook bij je collega’s. Maar hoe pak je het ontslag dan wel aan?

Sta volledig achter je beslissing

Voordat je ontslag neemt, moet je goed nadenken over deze beslissing. Nu denk je misschien: ja logisch. Maar toch komt het nog vaak voor dat iemand na een paar dagen toch spijt heeft van zijn/haar beslissing. Wees ook compleet eerlijk als je ontslag neemt. Door open en eerlijk te zijn over je reden/redenen stap je zelfverzekerd op en word je minder snel verleid door een tegenbod. Blijf professioneel en laat blijken dat je je huidige projecten graag wilt afronden in de resterende tijd bij het bedrijf. Dien vervolgens je ontslagbrief in waar je de beslissing om op te stappen nog eens aangeeft.

Rond alles goed af

Als je ontslag hebt genomen, betekent dit niet dat je vanaf die dag niet meer werkzaam bent bij het bedrijf. Je moet namelijk rekening houden met een opzegtermijn. Deze kan e

ontslag nemen

en maand maar ook langer duren. Probeer in deze periode zoveel mogelijk werkzaamheden af te ronden. Raffel je werk niet af, maar blijf alle activiteiten professioneel uitvoeren. Wees zelfs bereid om je opvolger te trainen. Dit helpt jezelf niet alleen, maar dit geeft ook een goed beeld naar je manager(s) en collega’s. Je kunt je manager en collega’s namelijk beter te vriend houden, misschien heb je hun aanbevelingen in de toekomst nog nodig.

 

Ontslagbegeleiding

Wist je dat ontslag in de top 3 van meest ingrijpende gebeurtenissen staat? Het heeft namelijk erg veel invloed op je leven. Emoties kunnen hoog oplopen en je zult jezelf afvragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Deze periode in je eentje doorgaan, kan erg moeilijk zijn. Daarom is er ontslagbegeleiding. Een professional helpt je bij dit moeilijke proces. Er moeten namelijk allemaal afspraken gemaakt worden. Je wilt natuurlijk niet met erge ruzie het bedrijf verlaten.

Reageren is niet mogelijk.