Personeelsplanning: gedoe of eitje?

Personeelsplanning: gedoe of eitje?

Een oude Joodse of Arabische vervloeking is: “Ik wens je veel personeel”. Nu denk je vast dat dat geen vervloeking is maar een zegen, want meer personeel wil vaak zeggen dat je bedrijf het goed doet. Maar hoe meer personeel, hoe meer kopzorgen. Denk alleen al eens aan de personeelsplanning. Want meer personeel, betekent dat je persoonsplanning steeds moeilijker wordt. Helemaal bij parttimers of variabele werktijden kan dat best een opgave zijn.

Een overzichtelijke personeelsplanning is belangrijk

Een overzichtelijke personeelsplanning is heel erg belangrijk voor de continuïteit in je bedrijf. Je wilt immers wel dat al je klanten geholpen kunnen worden, zonder dat je extra personeel moet inhuren. Door een goede personeelsplanning kun je precies zien wanneer een deel van je personeel met vakantie is. Ook kun je je personeelsleden via de app op de hoogte stellen van hun nieuwe rooster. Dit kun je iedere maand doorgeven. Willen er mensen een dagje vrij? Dan kunnen ze dit zelf aangeven in de app. Jij, als werkgever, kunt deze vrije dagen dan akkoord geven of afwijzen. Natuurlijk gaat dat in overleg, maar het is fijn om het ook “op papier” te hebben.

Een ouderwetse personeelsplanning is te statisch

Vroeger kon je er nog van op aan dat mensen volgens hun rooster werkten. Geen omkijken naar. Maar tegenwoordig is dat wel even anders. Zeker in de 24-uurs-economie van tegenwoordig. Je wilt er toch zeker van zijn dat al het werk gedaan wordt. Dan is een papieren personeelsplanning niet handig. Want door al dat krassen en wijzigen wordt zo’n papieren planning niet direct overzichtelijker. Je kunt daarom het best overstappen naar een dynamische personeelsplanning. Zo ben je altijd actueel en weet je precies waar de knelpunten zitten, nog voor je knel komt te zitten.
Personeelsplanning

Je personeel kan ook wijzigen in deze personeelsplanning

Natuurlijk maak jij de basis van de personeelsplanning. Je vraagt op tijd welke personeelsleden op welke dagen beschikbaar zijn en wanneer juist niet. Maar er kan natuurlijk altijd iemand ziek worden. In dat geval geeft diegene dat aan op de app en kunnen andere personeelsleden de taken overnemen. Zij krijgen dan een melding en kunnen hun eigen naam invullen op de vrijgekomen data. Zo is zo’n personeelsplanning ook nog eens een keer flink tijdsbesparend: je hoeft namelijk niet al je medewerkers te bellen met de vraag of ze kunnen of willen invallen. Zo gaat alles naadloos in elkaar over. Dat is fijn voor jou én je klanten.

Reageren is niet mogelijk.