Freelance webdesigners: de sleutel naar de perfecte website

Freelance webdesigners: de sleutel naar de perfecte website

Een website bouwen: voor sommige mensen is het een fluitje van een cent, terwijl anderen niet weten waar ze moeten beginnen. Toch is een eigen website tegenwoordig een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf of onderneming. Ben je hier zelf handig in? Dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Ben je wat toch wat minder bedreven in het bouwen en designen van een website? Dan kan het inhuren van een freelance specialist voor jou een goede uitkomst zijn.

Front-end developer

Websites zijn er in allerlei soorten en maten. Iedere website heeft zo zijn eigen kenmerken. Een webshop vereist bijvoorbeeld weer andere dingen dan een blog. Wat voor website je ook hebt; uiteindelijk wil je natuurlijk dat de pagina’s er voor de bezoekers zo goed mogelijk uitzien. Iemand die je daarbij kan helpen is een freelance front-end developer. Een front-end developer zorgt dat alles wat de bezoeker op een website of app ziet, er ook daadwerkelijk goed uitziet. In andere woorden is de front-end developer de schakel tussen de website aan de voorkant en de technische kant van dat verhaal aan de achterkant. 

UX designer

Ook het inhuren van een freelance UX designer kan een goede zet zijn voor het verbeteren van jouw website. Net als een free-end developer, richt een UX designer zich op het ontwerp van de website. Een UX designer focust hierbij vooral op de ervaring van de bezoeker. Door als het ware in de huid te kruipen van de websitebezoeker, ontstaat er voor de klant een zo’n prettig mogelijk bezoekerservaring aan jouw website. Vooral bij webshops, waarbij de klant vanaf het eerste bezoek tot aan de betaling een bepaalde ‘reis’ door de website aflegt, is het belangrijk dat dit zo gebruiksvriendelijk gebeurt. Denk je dat jouw website hier nog stappen in kan maken? De freelance webdesigner is je vriend.

Reageren is niet mogelijk.