Eigen bedrijf starten, hoe doe je dit?

Eigen bedrijf starten, hoe doe je dit?

Zit je eraan te denken om een eigen bedrijf op te richten? Of misschien heb je de eerste zaken voor het opstarten van een bedrijf al in gang gezet? Een eigen bedrijf oprichten is niet niks, er komen heel veel dingen bij kijken. Je kunt maar beter van tevoren weten waar je allemaal mee te maken krijgt. En je kent het gezegde wel: een goede voorbereiding is het halve werk. Wij lichten een aantal zaken toe waarmee jij te maken krijgt als je een bedrijf start.

Administratie opzetten

De administratie, als je hier alleen al aan denkt val je bijna spontaan in slaap. Maar de administratie is wel een erg belangrijk deel als je een eigen bedrijf wilt opstarten. Het zal niet één van jouw favoriete werkzaamheden worden, maar toch moet het om de zoveel tijd toch gebeuren. Het op orde houden van de financiële gebeurtenissen is namelijk verplicht voor iedereen die een bedrijf start. Je kunt natuurlijk je boekhouding uitbesteden aan een boekhouder, maar je kunt het in het begin ook heel goed zelf doen. Houd er wel rekening mee dat als jouw bedrijf groeit, de administratie ook groeit.

Website maken

We leven in een digitale wereld. Bijna alles gaat tegenwoordig online; je kunt je boodschappen zelfs bestellen via het internet. Het is dan ook logisch dat je als bedrijf echt een website moet hebben. Met een website breng je namelijk jouw bedrijf en de producten of diensten die jij aanbiedt onder de aandacht bij jouw doelgroep. Je kunt zelf een mooie website in elkaar zetten, maar als je hier niet veel verstand van hebt, kun je het beter uitbesteden aan een professional. Zo weet je zeker dat je een goede website krijgt. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is het aanmaken van een zakelijk e-mailadres. Je wilt natuurlijk niet dat de zakelijke mailtjes naar het e-mailadres coolebart89@hotmail.com gestuurd worden.

Werknemers aannemen?

Ben je van plan om werknemers aan te nemen? Hoewel je vast en zeker wel mensenkennis hebt, is het handig om de potentiële werknemers na te trekken. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Laat daarom een screening van potentiële werknemers uitvoeren. Door middel van een informatie-analyse wordt de integriteit van deze persoon in beeld gebracht. Een screening draagt bij aan risicomanagement, het helpt je organisatie risico’s verkleinen.

 

Reageren is niet mogelijk.